littekencorrectie

Stoort u zich aan een duidelijk zichtbaar litteken? Is uw litteken te breed en te rood? Een littekencorrectie al dan niet gecombineerd met een nabehandeling met siliconen pleisters kan dan mogelijk (deels) uw probleem oplossen.

Als huid beschadigd is door een ongeval, brandwond(en) of een operatie, ontstaat tijdens het genezingsproces van de wond een litteken. Meestal zijn littekens na verloop van tijd (3 tot soms 18 maanden) licht van kleur en vlak. Soms blijven littekens rood, worden ze dik (hypertrofisch) of groeien ze buiten hun begrenzing en ontstaat er wild vlees (keloïd).

Bij een litteken correctie wordt vaak het oude litteken verwijdert en wordt de wond opnieuw netjes in lagen gehecht. Soms wordt het litteken deels onderbroken. Na afloop krijgt u papieren pleister op de wond, welke na 1-2 weken verwijdert wordt. Daarna wordt of geadviseerd litteken crème te gebruiken of siliconen pleister te gebruiken voor 8-12 weken.

Om uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden voor u zo goed mogelijk in kaart te brengen is een vrijblijvend informatief persoonlijk consult bij Prof. Van der Lei mogelijk.

Voor complete informatie download en lees de folder over littekencorrectie.

DOWNLOAD VOLLEDIGE INFOFOLDER

Hierboven vindt u de algemene informatie over een littekencorrectie.
Indien u nog vragen en/of opmerkingen heeft en/of meer wilt weten kunt contact opnemen via dit contactformulier of belt u voor een vrijblijvende afspraak met prof. dr. B. van der Lei via telefoonnummer: 0513-490590