BIG registratienummer 59022444001

Berend van der Lei (1958) begon zijn loopbaan als algemeen plastisch chirurg (mei 1995) in het Medisch Centrum Leeuwarden. Van hieruit heeft hij uitgebreid ervaring opgebouwd in de plastische en met name de esthetische chirurgie, vaak ook cosmetische chirurgie genoemd. In februari 2007 werd hij aangesteld als de eerste Hoogleraar Esthetische Plastische Chirurgie in Nederland, verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Berend van der Lei is in de eerste plaats arts en medisch specialist, die het liefst de mensen, die hem raadplegen, helpt: bijna dagelijks voert hij cosmetische behandelingen en operaties uit: niet omdat de mensen die hij behandeld naar het ultieme schoonheidsideaal streven, maar omdat deze mensen gewoon niet gelukkig zijn met bepaalde delen van hun uiterlijk wat niet past bij hun innerlijk.

'Ik behandel patiënten met respect, persoonlijke aandacht, en maximale inzet van kennis en vakmanschap alsof het mijn naaste familieleden of vrienden zijn'

"Een geslaagde cosmetische ingreep lijd tot een beter uiterlijk dat beter past bij je innerlijk"

Vele internationale publicaties, voordrachten, congresbezoeken, werkbezoeken en het geven van opleiding en onderwijs zijn andere facetten van zijn werk als plastisch chirurg en hoogleraar in de esthetische chirurgie.

Aandachtsgebieden (1) het gelaat (o.a. ooglidcorrecties & face/hals lifts), (2) de borst (o.a. borstvergroting/lift/verkleining), (3) de buik (o.a. liposculptuur, liposuctie en buikwand correcties), (4) lichaamscontour (na fors afvallen van o.a. armen, benen, borsten, maar ook vullen met eigen vetweefsel (=lipofilling) en (5) rimpelbehandelingen (inspuitingen, chemische peelings en laserbehandelingen).

DOWNLOAD VOLLEDIGE CV